verbouwen

Verbouwen en genieten van het interieur

Verbouwen is voor velen een grote stap nemen. Niet alleen neemt het een grote hap in uw portefeuille, maar je kan tijdelijk ongemakkelijk in uw woning vertoeven tijdens het verbouwen.
Dit zijn dan ook de enige minpuntjes bij een renovatie. Na de woninginrichting kan de inwoner met volle teugen genieten van zijn pas gerealiseerde binnenhuisinrichting. Een ander voordeel bij een renovatie is dat uw gebouw fel in waarde stijgt, wat natuurlijk belangrijk kan zijn als u van plan bent uw woning te verkopen. Noem het een soort van investering.

Wat kan men zoal verbouwen?

In feite kan men alles verbouwen, er moet enkel goed nagegaan worden hoe men het zal aanpakken. Maar dit is de job voor de interieurarchitect.

Enkele voorbeelden zijn:

zolder inrichten
badkamerrenovatie

Kostprijs architectuur

Wat de kostprijs precies is hangt volledig af van de grootte van het project. Of u nu bouwt of verbouwt, u moet ook btw betalen. Gelukkig bestaan er verschillende premies (renovatiepremie) en belastingverminderingen die de uiteindelijke kostprijs naar beneden kan trekken.

Zijn er vergunningen nodig?

Bij een nieuwbouw of grote verbouwingen is een stedenbouwkundige vergunning noodzakelijk. Zonder deze vergunning mag u niet beginnen met de werken.

Verder moeten normen en reglementeringen in acht gehouden worden.

Meer informatie over verbouwen

Neem vrijblijvend contact met Steven D’Hondt van Kasba over interieur projecten.
Kasba is gelegen in de Gloriantlaan 3, 3060 Bertem.