Renovatie gelijkvloers woning te Herent

OPDRACHT RENOVATIE GELIJKVLOERS

Vernieuwen inkomhal, toilet en traphal, speelkamer, leefkamer en eetkamer

UITVOERING/CONCEPT

Sfeer interieur/Materiaal

Bestaande interieur was vrij klassiek ingericht en verouderd.
Enkele vaste  klassieke elementen werden behouden maar gemoderniseerd.
Zo werd de bestaande eiken trap mat zwart geschilder en de aan- en optredens  voorzien van een bekleding in zwarte cocos.

De zware eiken draagbalken werden opgeschuurd en wit gelakt om plafond visueel te verhogen.
Blote steen aan wand met haard en toegangsdeur naar garage werd bepleisterd. Deur naar garage zelf werd geintegreerd in 1 vlak met afkleding nieuwe inbouwhaard en bergkasten. Links van de haard is een laag bergmeubel voorzien met mogelijkheid tot plaatsen van decoratieve elementen.
De bestaande vrijstaande klassieke  meubels werden vervangen door één groot centraal opbergmeubel op maat, bereikbaar vanuit de inkomhal en de eetkamer. Om te contrasteren met de lichte kleuren van vloeren, wanden en plafonds, werd hier geopteerd voor een afwerking in paddoukfineer.
De bestaande vloer werd vervangen door een keramische lichtgrijze tegel van 100cm x 100cm.
Er werd een tafel ontworpen met een strakke roestvrijstalen draagstructuur en blad in Corian.
Bestaande oude deuren werden vervangen door glazen deuren van vloer tot plafond om ruimtelijkheid te creëren en contact met de tuin te verbeteren.
Aparte toiletruimte in de traphal werd vernieuwd en doorgetrokken tot plafond.

Concept

Het oude kleine onpraktische sas aan inkom werd afgebroken. Er werd een groter tochtsas voorzien met afscheiding van inkomhal door glazen deur. De inkomhal werd vergroot en voorzien van een ontvangstruimte met ruime vestiaire in centrale kast. De grote centrale houten kast staat  vrij in de ruimte en bepaald de circulatie. Ruimtes worden van elkaar gescheiden door transparante glazen deuren en wanden. Op deze manier werd het interieur lichter en luchtiger.

Technieken

De oude gietijzeren radiatoren werden behouden en herlakt. Alle ondergrondse stalen leidingen werden vervangen door geïsoleerde alpex leidingen om gevaar op corrosie te vermijden. De elektrische installatie werd volledig vernieuwd.  Verdeelbord elektriciteit en de collectoren voor verwarming werden geplaatst in het technische lokaaltje naast het toilet. Tussen de draagbalken werd een verlaagd geïsoleerd plafond voorzien om zowel warmteverliezen naar 1e verdieping te beperken alsook het contactgeluid weg te werken. Hierdoor kon meteen de beperkte verlichting worden uitgebreid met richtbare  inbouwarmaturen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor aanvang

 
 
 
 
 
 
 

Gloriantlaan 3
3060 Bertem
Mobiel 0495 23 76 70
Fax 016 41 64 11
info@kasba.be

STUUR ONS UW INTERIEURPROJECT

Gelieve de volgende captcha code over te nemen: captcha
Bericht: