Inrichting duplex loft te Molenbeek

OPDRACHTOMSCHRIJVING INRICHTING DUPLEX

Totaalinrichting van een duplex loft voorzien van 2 vides, 1 centraal, 1 in de uitbouw in het verlengde van het terras.
Voorzien van leefkamer, eetkamer, keuken, inkom, toilet op het gelijkvloers.
Voorzien van 3 slaapkamers en badkamers op 1e verdieping.

UITVOERING / CONCEPT

Dit pand werd door de bouwheer casco aangekocht. De muren waren niet bepleisterd, de welsfels en draagstructuur bestaande uit poutrellen en gietijzeren kolommen waren dominant aanwezig en bepaalde de uitstraling van het pand.
Deze werden bewust zo zichtbaar mogelijk  behouden.
Wel werd er geopteerd om zowel de kolommen, poutrellen en de gewelfde plafonds te schilderen.
De plafonds van beide verdiepingen zijn vrij laag en dit werd versterkt door de donkere rode kleuren.
Alles werd wit geschilderd met uitzondering van de achterwand in de leefkamer.

Het uitgangspunt was om de ruimtes zoveel mogelijk te bewaren en de grootsheid van het pand te behouden.

De indelingen op de eerste verdieping werden grotendeels gerealiseerd door glazen wanden.

De slaapkamers voor de kinderen werden opgetrokken in gyprocwanden, maar niet doorlopend tot tegen het plafond. Ook hier om het ruimtelijke gevoel te bewaren.

De glazen wanden sluiten aan tegen de stalen kolommen, de kapitelen werden uitgefreesd. Per kolom werd een mal gemaakt, aangezien deze allen verschillend waren van afmeting.

De overloop bovenaan de trap werd ontworpen in glas, ondersteund door een metalen structuur. Ook hier weer met de intentie de centrale vide visueel volledig te behouden.

Bij aankoop van de loft was er geen trap voorzien van gelijkvloers naar 1e verdieping.
De inplanting van de trap was bepalend om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte op de eerste verdieping en een logische circulatie te creeren (toegang naar toilet en badkamer vanuit de 3 slaapkamers).

De inplanting van de trap zorgt ook voor een afscheiding tussen keuken en eetkamer.

De eettafel staat centraal in de ruimte en werd ontworpen in verhouding tot de beschikbare ruimte.

Vanuit de leefkamer heeft men een mooi uitzicht over het geheel.
Een laag meubel werd geplaatst tussen de eettafel en de leefkamer om toch voor enige afscherming te zorgen.
De tv werd in het meubel geplaatst op een lift, te bedienen via afstandsbediening. Bij gebruik komt de tv vertikaal uit het meubel om erna weer in de kast te verdwijnen.

Dit meubel heeft opbergmogelijkheden aan zowel de leefkamer als de eetkamer.

In het tablet aan het uiteinde werd een inbouwhaar op bio-ethanol voorzien.

De keuken werd uitgerust met een eiland met spoelbak en 2 zitplaatsen.
Tegen de muur werd de kookplaat geplaatst, met de ovens en inbouw koffiezet.
De kasten lopen door tot in de uitbouw en ondersteunen hier het zwevende bureautablet, dat over de volledige lengte van de uitbouw loopt.

De Amerikaanse koelkast werd centraal geplaatst in het verlengde van het eiland.

MATERIALEN

Al het meubilair (keuken, tafel, kast tussen eetkamer en leefkamer) werden uitgevoerd in witte laminaat.

De vloeren werden voorzien in gepolierd beton.

De hoofdtint in het interieur is wit. De geslaagde/smaakvolle aankleding van de bouwheer zorgt  voor gezelligheid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor aanvang

 
 
 
 
 

Gloriantlaan 3
3060 Bertem
Mobiel 0495 23 76 70
Fax 016 41 64 11
info@kasba.be

STUUR ONS UW INTERIEURPROJECT

Gelieve de volgende captcha code over te nemen: captcha
Bericht: