Architecten

Wat doen architecten

Architecten staan in voor de visualisatie en de begeleiding van een bouwwerk of renovatie. Vroeger werden deze bouwmeesters genoemd.
Wie wil verbouwen maakt best gebruik van een interieurarchitect.

Ook kunnen architecten advies geven bij het aankopen van een pand of grond. De architect is erin gespecialiseerd en kan je helpen in het nemen van een beslissing.

Er zijn verschillende soorten architecten, enkele voorbeelden:

Interieurarchitect: Verantwoordelijk voor renovaties, indeling van een interieur,…
– Burgerlijk ingenieur-architect: Ontwerper van bruggen, fabrieken, gebouwen,… Het interieur ervan is de job van de binnenhuisarchitect.
– Tuinarchitect: Inrichten van tuinen en alles wat ermee te maken heeft

 Hun taak onderverdeeld

Een eerste ontwerp

Een voorontwerp gebeurd in overleg met de klant. In deze fase kunnen nog steeds aanpassingen van het interieur gebeuren.
Dit is ook aangeraden, want wie later nog aanpassingen wil doen, zal rekening moeten houden met eventuele kosten en vertragingen.

Stedenbouwkundige vergunning

De architect maakt op basis van het voorontwerp een aanvraagdossier aan. Samen met dit dossier stuurt hij ook documenten door zoals een lijst van de gebruikte materialen en een grondplan. Na het verkrijgen van de vergunning vult de architect een uitvoeringsdossier in waarin de uitvoeringsplannen, details omschreven staan en instructies omtrent de gebruikte materialen. Deze zijn bestemd voor de aannemers.

De architect kiest een aannemer

Architecten controleren de offertes en de prijs-kwaliteit en kan zo een aannemer aanraden. Meestal is dit iemand waarmee hij eerder heeft samengewerkt.
Zo is hij zeker van goed werk.

Controle op de werf

De architect, bijvoorbeeld een interieurarchitect is wettelijk verplicht om op regelmatige basis de werf te controleren. In geval van problemen wordt dit uitbundig besproken en wordt zo naar een oplossing gezocht.

Meer informatie over architecten

Neem vrijblijvend contact met Steven D’Hondt van Kasba over interieur projecten.
Kasba is gelegen in de Gloriantlaan 3, 3060 Bertem.